جستجو
Rheology

اهمیت علم رئولوژی و لزوم تغییر نگاه مدیران

علم رئولوژی به عنوان یک تکنیک کلیدی در تولید محصولات لاستیکی، نه تنها به بهبود کیفیت و افزایش کمیت تولید کمک می‌کند، بلکه می‌تواند مدیران را به تغییر نگرش در این حوزه ترغیب کند. این علم حتی می تواند مدیران سخت گیر را قانع کند که هزینه کردن در این حوزه نه تنها اتلاف سرمایه نیست، بلکه با کاهش هزینه های اضافی به رشد سرمایه منجر می شود و آن را به یکی از اولویت های مدیران تبدیل می کند.

اهمیت علم رئولوژی و لزوم تغییر نگاه مدیران

مبحث رئولوژی به عنوان یکی از زیر شاخه های علم مواد، نقش تعیین کننده ای در مطالعه رفتار و تغییر شکل مواد به خصوص الاستومترها در برابر تغییرات فشار و حرارت دارد.

 بکارگیری علم رئولوژی “ اگر با تجزیه و تحلیل معتبر و دقیقی توأم باشد می تواند به مهندسان و تولید کنندگان کمک کند تا با شناخت و درک بهتری ازخواص سیالات و جامدات به ترکیبات مناسب تری برای محصولات خود دست یابند و قادر باشند این داده ها را به فرمولاسیون تبدیل کنند.

اما برای چیدن میوه این درخت (رئولوژی) تحقق دو شرط ضروری است;

اولین شرط، بهره گیری از کارشناسانی است که این علم را با تمام جزئیاتش بدانند و دیگری بکارگیری تجهیزات مناسب و دقیقی نظیر رئومتر و مونی ویسکومتر است که بتواند داده های معتبر رئولوژیک را برای تجزیه و تحلیل کارشناسان فراهم کند. البته تحقق این دو شرط نیازمند صرف هزینه ای است که آثار آن در یک بازه زمانی چندین برابر کاهش هزینه به دنبال دارد.

مزایای مالی پلتفرم‌های رئولوژیک

کاهش هزینه ها و وجود منافع مالی می تواند موجب تغییر نگاه مدیریت شود. بر این اساس عدم تمایل مدیران یک مجموعه نسبت به خرید تجهیزات آزمایشگاهی به تدریج کاهش یافته و موافقت آنان را جهت خرید تجهیزات با کیفیت و به روز خواهیم دید.

 تیم بایا صنعت بارمان آمادگی دارد با ارائه مشاوره های کارشناسی سهمی اندک در این تغییر رویکرد داشته باشد.

rheology
  •  

۱. بهینه‌سازی فرمولاسیون کامپاند

یکی از نتایج رئولوژی در صنعت لاستیک، بهینه‌سازی فرمولاسیون کامپاند است. استفاده از ابزار و تکنیک‌های رئولوژیک به طراحان این امکان را می‌دهد که ویژگی‌های جریان، ویسکوزیته و خواص کامپاند را در شرایط مختلف بررسی کرده و بهترین مدل را در ترکیب اجزای مختلف، نسبت‌ها و فرآیندهای تولید شناسایی کنند. در نهایت فرمول ساخت آمیزه ها را بهینه و آنرا در قالب یک دستورالعمل (اسپک یا Recipe ) عرضه نمایند.

وجود یک دستورالعمل واحد و دقیق برای استفاده پرسنل تولید می‌تواند به‌ طور چشمگیری ضایعات مواد ناشی از روش‌های کاری سلیقه‌ای را کاهش دهد. علاوه بر این، کاهش دغدغه‌های فکری و کاری پرسنل تولید باعث بهبود روحیه کاری آن‌ها و به حداقل رسانیدن حوادث کاری خواهد شد.

 

۲. مدیریت انرژی ،موادمصرفی و منابع انسانی

علم رئولوژی قابلیت اصلاح و بهینه سازی فرمولهای میکس و اختلاط مواد را به همراه دارد. که به دو صورت هزینه‌ های تمام شده تولید را کاهش می دهد. در حالت اول با مدیریت و کاهش مواد اولیه به طور مستقیم هزینه تأمین مواد را متعادل می سازد و علاوه بر این با افزایش کارایی و بهره وری فرآیندهای تولیدی امکان مدیریت و صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش منابع انسانی را فراهم می نماید.

 

۳. کاهش زمان آزمون و خطا

بررسی‌ و آنالیز داده های رئولوژیک به تولیدکنندگان امکان آزمایش تحت شرایط مختلف را پیش از تولید انبوه، خصوصیات و رفتار مواد و اجناس نیم ساخته را تحت شرایط مختلف میدهد که با شناخت بیشتری به طراحی محصولات بپردازند. این ویژگی موجب انطباق بیشتر محصول با شرایط مطلوب می شود و از بروز مشکلات احتمالی در مراحل بعدی تولید پیشگیری می کند. ماحصل چنین فرآیندی کاهش قابل ملاحظه مدت زمانی است که صرف آزمون و خطا می‌شود. سرعت توسعه محصولات با کیفیت را افزایش می‌دهد که این ویژگی سبب افزایش رقابت‌پذیری محصولات در بازار و جذب مشتریان بیشتر می‌شود.

 

۴. سهولت در کنترل کیفیت

عملیات کنترل کیفیت در روند تولید یکی از جنبه‌های کلیدی در روند تولید است. به کمک علم رئولوژی، تولیدکنندگان می‌توانند به آسانی کیفیت محصولات خود را در مراحل مختلف تولید بررسی کنند. وجود نواقص و اشکالات را سریعا و پیش از آنکه محصول به ایستگاه تولیدی بعدی منتقل شود شناسایی و آشکار کنند.

کاهش ضایعات: حفاظت سرمایه و محیط زیست

نتایج آزمایش های رئولوژیک امکان شناخت ویژگی‌های فیزیکی را به مجریان کنترل کیفیت می دهد تا از انطباق محصول نهایی یا نیم ساخته با استانداردهای مورد نظر اطمینان حاصل نمایند.

شناسایی به موقع تولیداتی که با شرایط مطلوب و محدوده های خطای مجاز فاصله دارد بسیار حایز اهمیت است و حداقل دارای مزیت است که کارشناسان ذی ربط انتخاب های بیشتر و مناسبتری را برای اصلاح و بازگرداندن آن دارند تا اینکه آن را به عنوان ضایعات اعلام کنند.

جمع بندی

علم رئولوژی یک تکنیک حیاتی و تأثیرگذار در فرآیند تولید محصولات مرتبط با لاستیک است که به‌طور خاص نتایج کیفی قابل توجهی به همراه دارد. استفاده صحیح از علم رئولوژی می‌تواند ضمن تسهیل شرایط کاری در کارخانه‌ها، به افزایش حجم تولید و بهبود کیفیت محصول نیز منجر شود. این ویژگی‌ها برای تغییر در نگرش یک مدیریت کیفیت‌ محور و آینده‌نگر کافی است.

جنبه‌های قابل توجه دیگری که در متن قابل مشاهده است، از منظر تحلیل هزینه و فایده می‌توانند افرادی را که بیشتر به مسائل مالی توجه دارند و کمتر نگران کیفیت هستند، به خود جلب کنند.

بررسی دقیق این موضوع مدیران را به این نتیجه خواهد رساند که سرمایه‌گذاری در این زمینه نه‌تنها به معنای اتلاف منابع نیست، بلکه می‌تواند به افزایش سرمایه نیز منجر شود.

شما می توانید جهت مشاوره و رفع اشکال تجهیزات خود با  کارشناسان شرکت بایا صنعت بارمان تماس بگیرید. کارشناسان مجموعه در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

 

اشتراک گذاری:

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشین:

در کنار شما هستیم.